Nexxon - Specialistul nr. 1 in anvelope. Orice anvelopa si camera de aer...
  • anvelope petlas mica
  • anvelope petlas mica
  • anvelope petlas mica
  • anvelope petlas mica
  • anvelope petlas mica

Ambasadorul anvelopelor Cooper pe podium la raliul Dakar 2014

                                                    Anvelope Cooper           Logo Dakar

Xavi Foj - ambasadorul anvelopelor Cooper la raliul Dakar 2014Ambasadorul anvelopelor Cooper Tires 4x4 - Xavi Foj a ocupat locul al treilea in Raliul Dakar. Foj a folosit anvelope Cooper Discoverer S/T Maxx in cadrul ultimelor 3 curse Dakar, obtinand victorii in categoria T2 in 2012 si in 2013. Dupa un inceput greu, cu probleme de frana si probleme electronice, s-au redus sperantele pentru Xavi in al treilea victorie consecutiva.


Cu toate acestea Foj si navigatorul lui, Santamaría au urcat 6 pozitii intr-o zi reusita. Foj a reusit sa avanseze pana pe locul al treilea in etapa 10 , consolidandu-si pozitia in clasament. Fiind prea departe de cei doi din fata sa, echipajul spaniol nu a asumat riscuri inutile.

Traseul lui Foj catre al saselea consecutiv loc pe podium la Raliul Dakar a fost plina de evenimente pana la linia de sosire: a pierdut mai multe minute, in etapele de inchidere, deoarece s-a oprirt pentru a ajuta un concurent care a suferit un accident grav .


In ciuda acestei pierderi de timp , pozitia de pe podium a lui Foj nu a fost combatuta si a trecut in conditii de siguranta linia de sosire de la Valparaiso cu masina sa, un Toyota Land Cruiser. S-a plasat pe locul al treilea in grupa T2 si pe locul 34 in clasamentul general.


Anvelope Cooper la radiul Dakar 2014Foj a comentat dupa raliu : "A fost un Dakar dificil, nu am vazut niciodata atat de mult teren accidentat ca in aceasta cursa ... a fost greu pentru vehiculele care au suferit foarte mult.
Felicit echipa Autobody, pentru ca au parcurs o cursa perfecta si vreau sa le multumesc sponsorilor mei, inclusiv Cooper Tire , pentru ca mi-au oferit anvelopele cele mai perfecte . Nu pot uita pe mass-media si pe fanii - as vrea sa spun va multumesc foarte mult pentru toata lumea."


Sarah McRoberts, directoara de comunicare si marketing la Cooper Tire Europa , a adaugat: "Raliul Dakar din acest an a fost , fara indoiala, una dintre cele mai dure din istorie. Mai multi concurenti au fost prinse pe picior gresit de catre terenurile deosebit de dificile. Xavi, echipajul sau si anvelopele Cooper S/T MAXX au fost capabili de o performanta peste asteptarile noastre.


"In numele tuturor de la Cooper, as dori sa-l felicit pe Xavi pentru sirul de rezultate fantastice la raliul Dakar - este un adevarat profesionist si asteptam cu nerabdare sa lucram cu el in urmatoarele luni . "

 

Citeste si articolul: Performanta anvelopelor Cooper la raliul Dakar