Nov 06

Vredestein lansează anvelopele agricole Traxion Optimall

Vredestein va prezenta Traxion Optimall la expoziția Agritechnica din Germania sala 20, standul B63) mai târziu în această lună.

Anvelopele Traxion Optimall sunt rezultatul  cercetării amănunțite în ceea ce privește nevoile specifice ale producătorilor de tractoare și ale utilizatorilor finali.

Traxion Optimall este fără egal în ceea ce privește tracțiunea, eficiența consumului de combustibil și productivitatea și va reduce substanțial costul total de mentenanță.

Înainte de lansare anvelopele Traxion Optimall au suferit teste intensive efectuate atât de către Vredestein, cât și de către organizația non-profit din domeniul agriculturii, DLG (Societatea Agricolă Germană).

Vredestein afirmă că aceste teste „au confirmat performanțele excepționale ale acestui nou anvelope VF”. Traxion Optimall este singura anvelopă VF care permite o presiune mai mare și asigură o amprentă mai mare cu 15% față de VF și cu 25% față de anvelopele IF (Increased Flexion) de pe piață.

DLG a constatat că un tractor cu o capacitate mai mare de 400 CP echipat cu Traxion Optimall,  a avut o patinare cu 5,5% mai mică decât același tractor dotat cu anvelope IF de altă marcă premium.

Ei au mai calculat că acest lucru corespunde unui consum de combustibil cu 7% mai mic și un câștig corespunzător al productivității.

Tehnologie F +

Traxion Optimall utilizează pe deplin tehnologia F + a lui Vredestein, combinând flexibilitatea foarte mare cu stabilitate excepțională.

Partea laterală este extrem de flexibilă. Un compus de cauciuc de înaltă tehnologie în zona umărului susține carcasa la presiune scăzută pentru o deformare extremă. Vredestein declară că, aceste caracteristici permit Traxion Optimall să fie utilizat la o presiune de până la 25% mai joasă decât câțiva pneuri VF prezente pe piață și chiar 40% în comparație cu IF.

Noua anvelopă va fi disponibilă pe piață începând din februarie 2018 pe dimensiunile VF 710/75R42 184D, VF 650/65R34 NRO 170D și VF 650/60R34 NRO 168D.

Mai multe dimensiuni vor fi adăugate mai târziu în 2018.

Oct 23

Vredestein lansează un model nou de anvelopă pentru tractoare

vredestein-agritechnica-800x600Ultimul model de anvelopă pentru tractoare, de la Vredestein, va fi lansata la show-ul Agritechnica din luna viitoare.

Vredestein nu a dezvăluit numele produsului nou totuși, a specificat că este bazată pe tehnologia VF (Very High Flexion). Dezvoltarea sa se bazează pe cercetări ample despre nevoile producătorilor de tractoare și despre nevoile utilizatorilor finali.

Producătorul declară că este un VF care “stabilește standarde mai înalte pe piață”.

Creat pentru gama de tractoare de top, amprenta noilor anvelope Vredestein, este crescută cu până la 15%, comparativ cu anvelopele VF prezente pe piață și cu 25% față de anvelopele IF (Increased Flexion)

Pe lângă o reducere semnificativă a compactării solului, aceasta se traduce printr-o productivitate sporită și o eficiență a consumului de combustibil.

Videoclipul de previzualizare poate fi văzută mai jos. Vredestein va anunța mai multe detalii cu privire la noile anvelope la Agritechnica între 12 și 18 noiembrie în sala 20, standul B63.


Oct 17

Anvelopele agricole supra-umflate risipă combustibilul

Suprapresiunea în cauciucurile de tractor conduce la risipă de combustibil și reduce productivitatea.

Experimentele pe teren au arătat că utilizarea unei presiuni corecte în anvelope poate rezulta în economii semnificative de timp și bani. Poate de asemenea diminua nivelul de compactare a solului.

S-au efectat teste cu un tractor John Deere 8870,4WD de 350 cai puteri, echipat cu anvelope 20.8R48. Testele au fost efectuate in dou tipuri de sol și la două presiuni diferite.

anvelope tractor supraumflate

Când s-a folosit presiunea corectă, tractorul a avut un consum de combustibil cu 20% mai puțin și a avut o productivitate cu 5.7% mai mare la discuire.

Nu neglija importanța presiunii în anvelope!

Nu știi valoarea presiunii corecte în anvelopele tale?
Specialiștii de la Nexxon îți stau la dispoziția ta
pentru a calcula presiunea corectă.

Contactează-ne pe numărul de telefon 0760 780 538
sau prin e-mail: online@nexxon.ro.

Poți verifica și tu pe pagina de internet al producătorului de anvelope: 
Alliance: http://atgtire.com/products-agriculture.aspx
Petlas: http://www.petlas.com/en/tires/agricultural/0003/
Starmaxx http://www.starmaxx.com/en/tires/agricultural/0003/
Vredestein: https://www.vredestein.ro/agricultural/tyre-finder/tyres/
Malhotra: http://mrltires.com/products/agricultural-tyres/
Kabat: http://www.kabat.pl/en/offer/opony-rolnicze/do-maszyn-rolniczych.html

Oct 15

Cum să alegi cauciucurile agricole?

Anvelope agricoleCauciucurile agricole trebuie să fie alese cu mare atenție, deoarece o singură zi în care unul dintre utilaje este indisponibil din cauza unei pene,  îi poate cauza agricultorului pierderi foarte mari.

Există câteva criterii, câteva puncte esențiale de care trebuie ținut cont in alegerea unui set de anvelope agricole.

 

1. VERIFICĂ DIMENSIUNILE

anvelope agricole - dimensiuniCând decizi să cumperi cauciucuri trebuie să verifici cu atenție dimensiunile: ce recomandă producătorul de utilaj în cartea vehiculului, dar și dimensiunile anvelopelor montate deja pe utilaj.

Uneori se poate întâmpla să nu corespundă anvelopele montate cu cele din cartea utilajului – în acest caz va trebui să folosești anvelope pe dimensiunile montate ori s-ar putea să fie necesar achiziția unei set noi de jante dacă vrei să folosești dimensiunile permise.

Cauciucurile nepotrivite pot provoca defecțiuni mecanice!


2. CALCULEAZĂ GREUTATEA 
PE CARE TREBUIE SĂ SUPORTE ANVELOPELE

cauciucuri combinaGabaritul utilajelor agricole diferă de la unul la altul, de aceea e important să calculezi greutatea pe care va trebui să o suporte anvelopele.

Verifică în cartea tehnică ce greutate va trebui să suporte anvelopa:

–    la combine trebuie să iei în considerare greutate combinei cu buncărul plin

–    la remorci, trebuie să ții cont și de greutatea maximă pe care vei transporta

–    la tractoare, ține cont de cel mai greu utilaj purtat

Alege anvelope care suportă greutatea necesară,  altfel se vor uza mai repede și ar putea chiar exploda.

3. ALEGE ÎN FUNCȚIE DE CONDIȚIILE ÎN CARE VEI FOLOSI UTILAJUL

anvelope forestiereUnde vei folosi utilajul? Pe teren agricol? Pe asfalt? În pădure? Pe teren accidentat?

Dacă folosești utilajul în pădure se recomandă alegerea anvelopelor cu o întărire suplimentară (ranforsare din oțel)  care face anvelopa rezistentă la înțepături. Daca îl vei folosi pe asfalt, vei avea nevoie de cauciucuri specifice pentru transport, altfel se vor uza foarte repede.

 

La Nexxon vei găsi întotdeauna personal disponibil să te ajute
în alegerea cauciucurile agricole potrivite.

vezi oferta de anvelope agricole

Sep 20

Cooper Tire lansează anvelopele off-road Discoverer S/T MAXX POR

Cooper-Discoverer-ST-MAXX-POR-Jeep-800x600Puține mărci de anvelope sunt la fel de sinonime cu anvelopele profesionale de teren, cum ar fi Cooper. Producătorul american și-a extins în ultimii ani poziția în acest segment prin relația sa cu veteranul de Dakar, Xavi Foj, cine a devenint un ambasador al mărcii.

Cea mai recentă anvelopă care va fi lansată de producător, se numește Discoverer S/T MAXX POR (Professional Off Road) și este o anvelopă proiectată pentru condusul 4×4 în condiții extreme.

Xavi Foj a comentat ca: “Discoverer S/T MAXX POR este anvelopa mea preferată, cea mai completă anvelopă pentru toate utilizările – de la utilizarea zilnică până la victoria pe cel mai dificil teren din Raliul Dakar”.

Anvelopa este o versiune îmbunătățită al profilului popular Cooper Discoverer S/T MAXX, cu adăugarea unui nou compus rezistent la tăieturi. Ca și predecesorul său, Cooper a proiectat modelul Discoverer S/T MAXX POR pentru a deveni o anvelopă ideală pentru aventurile globale; este făcută pentru a rezista celor mai dure terenuri reci din Siberia până la deșerturile stâncoase din Africa.

Fabricată în Statele Unite, noul Discoverer S/T MAXX POR folosește, de asemenea,  construcția Cooper Armor-Tek3, care oferă durabilitate, oferind rezistență zonei laterale și a benzii de rulare. Construcția de straturi în unghi ascuțite ajută la absorbția și dispersarea forțelor de impact care ar putea, în caz contrar, provoca daune atunci când se deplasează în condiții dure în afara drumului.

Suprafața mare a benzii de rulare asigură o aderență superioară, iar nervurile speciale, împreună cu modelul benzii de rulare, ajută la eliminarea pietrelor.

Pot fi montate și nituri pentru condiții de gheață.

Cooper declară că a luat în considerare în același timp și drumurile pavate, Discoverer S / TMAXX POR oferă confort și pe asfalt.

Xavi Foj s-a bucurat de un mare succes folosind anvelopele Cooper în cadrul celui mai renumit eveniment de anduranță, Raliul Dakar. El a ajutat Cooper la dezvoltarea noului S/T MAXX POR, consolidând denumirea sa de  anvelope “Professional Off Road” .

Xavi Foj a declaract că: “În opinia mea, este anvelopa perfectă pentru Dakar – o cursă care este despre durabilitate, diversitate în condițiile de condus și continuitate. Anvelopele Discoverer S/T MAXX POR oferă totul. Pe baza informațiilor pe care echipa noastră le-a oferit, Cooper a îmbunătățit în continuare anvelopa și îmi place să cred că extra “X” din “MAXX” înseamnă Xavi! “

Sep 07

Anvelopele Vredestein prima echipare pentru Volkswagen, Seat și Ford

Vredestein LogoAnvelope Vredestein au fost selectate ca primă echipare pentru modelele Volkswagen Polo, Seat Ibiza și Ford EcoSport.

“Aș dori să-i felicit pe echipa mea, care a lucrat neîncetat la obținerea aprobărilor necesare pentru primă echipare în Europa”, a declarat Neeraj Kanwar, vicepreședinte Apollo Tires.

“Prin intrarea în lanțurile de aprovizionare ale producătorilor mondiali de automobile precum Volkswagen, Ford și Seat, Apollo Tires s-a angajat într-o călătorie foarte importantă cu OEM-urile europene.

În timp ce acestea sunt primele, există mai multe aprobări OE în curs de desfășurare pentru anvelopele noastre pentru autoturisme.

Astfel de aprobări ale OE reprezintă o mărturie a produselor noastre de înaltă calitate și accentul pus pe designul superior. “

Gama pentru Seat Ibiza va consta din Vredestein Sportrac 5 si Quatrac 5, în timp ce Ford Ecosport va fi echipată cu anvelope Vredestein Sportrac 5.

Click aici pentru gama completa de anvelope Vredestein.

Aug 25

Anvelopele all-season Vredestein Quatrac 5 si-au dovedit calitatea

anvelope-vredestein-quatrac5Vredestein a lansat prima anvelopa de patru anotimpuri cu 20 de ani în urmă, astfel are mai multă experiență decât majoritatea producătorilor în acest segment.

În momentul de față gama de anvelope all-season Vredestein este condusă de profilul premiat Quatrac 5.

În toate aspectele ale testului Vredestein Quatrac 5 a obținut rezultate remarcabile, cu performanțe deosebit de impresionante pe zăpadă.

Prezentat în 2014, generația actuală Vredestein Quatrac 5 este disponibilă până la indexul de viteză Y inclus, pentru viteze de până la 300 km / h, care este unic în segment.

Acestea sunt recomandate și pentru flotele auto, pentru a evita costurile de montaj la trecerea de la anvelopele de vară la iarnă.

Pentru autoutilitare Vredestein a anunțat lansarea profilul Comtrac 2 All season, proiectată pentru siguranță și confort în orice condiții meteorologice, pentru transporturi de încărcături grele.

Un nou concept de construcție oferă un grad și mai sporit de rigiditate și prezintă caneluri longitudinale și deschise cu umeri mai mari. Mai mult, un nou compus de siliciu al benzii de rulare reduce pierderile de energie.

Jul 10

8 anvelope all-season testate de Auto Bild

Revista Auto Bild Allrad a publicat în ultimul număr rezultatele testului a opt anvelope de patru anotimpuri.
Anvelopele au fost supuse unei serii de scenarii de testare în condiții uscate, umede și de zăpadă.
Testarea a avut loc în Noua Zeelandă utilizând o mașină Skoda Yeti.

Câștigătorii testului sunt modelele Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 și Michelin CrossClimate.
Cu același scor final, Goodyear și Michelin au obținut un rating “exemplar”.

anvelope-all-season-vredestein-quatrac-5Locul al treilea în test a fost ocupat de Vredestein Quatrac 5.
Aceasta  împărtășește poziția cu Nokian Weatherproof  și Pirelli Cinturato All Season.

Cel de-al cincilea anvelope Pirelli sa descurcat bine în testul de acvaplanare și a fost considerat o anvelopă bine echilibrată.

Două anvelope, Uniroyal Allseason Expert și Falken Euroall Season AS 200, au obținut un rating “satisfăcător”.

Anvelopele Syron 365 Days All Weather, produse Nexen Tire au primit rating-ul “nerecomandat”.

auto-bild-allrad-2017-all-season-tyre-test

Jun 06

Ambasadorul anvelopelor Cooper Tire, Xavi Foj, a primit distincția „Dakar Legend”

Cooper-Tire-4x4-ambassador-Xavi-Foj-533x800Ambasadorul anvelopelor Cooper Tire 4×4 și concurent de 27 ori la Dakar Rally, Xavi Foj, a devenit unul dintre cei șase concurenți onorați cu statutul de „Dakar Legend.”

În timpul carierei sale de concurent Dakar, Xavi Foj a obținut două victorii, nouă poziții pe podium și are un număr impresionant de 13  finish-uri consecutive.

Pentru a marca această ocazie producătorul de anvelope Cooper Tire a produs un videoclip pentru a sărbători cariera lui Foj, pe care o puteți vedea mai jos.

Foj concurează în special în categoria T2, care este clasa cross-country pentru vehiculele produse în serie. În ediția de 2017 al competiției Dakar, Foj s-a concurat cu un Toyota Land Cruiser 150, cu anvelope Cooper Discoverer STT PRO.

Spaniolul se alătură acum celor cinci “Legende de Dakar”: Nani Roma Stephane Peterhansel, Cyril Despres, Franco Picco și Yoshimasa Sugawara.

Xavi Foj a declarat: „Este o mare onoare pentru mine să fiu unul dintre șoferii “Dakar Legend”, printre marii clasici cum ar fi Stephane Peterhansel și Nani Roma.

Aș dori să împărtășesc această distincție cu iubitorii de Dakar, cu echipa și cu sponsorii mei, mai ales cu Cooper, deoarece ei au lucrat îndeaproape cu mine timp de mulți ani.”

Sarah McRoberts, managerul de marketing și comunicări pentru Cooper Tire Europa a declarat: „Dedicarea lui Xavi și pasiunea pentru sportul pe care îl iubește este incredibil, iar entuziasmul său este contagios.

Suntem mândri nu numai pentru Xavi, dar și pentru faptul că multe dintre succesele sale în Dakar au fost realizate pe anvelope Cooper. “

Apr 10

VIDEO: Apollo Tyres a deschis o fabrică în Ungaria

Apollo Tyres în data de 7 aprilie, a deschis o fabrică situată pe mai mult de 72 de hectare, însumând o investiție de 475 milioane de euro.

Fabrica se află în Gyöngyöshalász, la mai puțin de 100 km de Budapesta.

Fabrica va pproduce două milioane de anvelope pe an, odată ce ajunge la capacitatea maximă în toamna anului 2018.

Această facilitate va completa fabrica existentă din Olanda, și va produce atât anvelope marca Apollo cât și anvelope Vredestein.

„Această fabrică ne va ajuta să creștem prezența și cota de piață în Europa. Până acum am fost o companie concentrată pe piața de înlocuire, dar o să începem în curând livrările noastre de anvelope tuturor producători de mașini, lideri în Europa, a declarat Onkar S Kanwar Said, președintele Apollo Tyes.”

Capacitatea finală de la sfârșitul Fazei I va fi de 5,5 milioane de anvelope pentru autoturisme și camioane ușoare (PCLT) și 675.000 de pneuri pentru autoutilitare.

La inaugurare a participat prim-ministrul Viktor Orbán, Peter Szíjjártó  ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, Ambasadorul Indiei în Ungaria HE Rahul Chhabra, președintele Apollo Onkar S Kanwar și vicepreședintele și directorul general Neeraj Kanwar, precum și consiliul de administrație al companiei și echipa sa de senior management.