Anvelope de vară vs. anvelope all season

Majoritate oamenilor consideră că anvelopele de vară și anvelopele all-season sunt similare, însă există diferențe semnificative între ele în funcție de modul în care conduci și de condițiile climatice.

anvelope-all-season

Înțelegerea acestor diferențe o să te ajute să alegi varianta cea mai potrivită pentru tine între anvelopele all-season și anvelopele de vară.

Care sunt caracteristicile anvelopelor de vară?

Anvelopele de vară sunt menționate de multe ori ca și anvelope de performanță. În mod tradițional anvelopele de vară sunt utilizate de șoferi entuziasmați care doresc o anvelopă performantă pentru mașinile lor performante.

Anvelopele de vară oferă manevrabilitate mai bună și aderanță excepțională la temperaturi de peste +7 C. Acestea oferă cea mai buna manevrabilitate pe suprafețe calde și uscate, deasemeanea sunt concepute pentru a oferi stabilitate chiar și în condiții de drum umed în timpul lunilor de vară.

Ce înseamnă o anvelopa all-season?

“All season/Toate anotimpurile” – este un termen impropriu, care a fost inventat în 1970.Este folosit pentru a descrie anvelope care sunt concepute pentru a oferi performanțe adecvate pe parcursului tututor anotimpurilor. Adevărul este că acestea sunt concepute doar pentru condițiile meteorologice moderate, fără schimbări majore de temperaturi.

De ce este important 7 C?

Atunci când temperaturile scad sub +7 C cauciucul din anvepolele all-season se întărește, astfel distanța de frânare crește. Într-adevăr anvelopele all-season sunt concepute pentru conducere în condiții variate de climat, dar în niciun caz pentru a fi folosite în condiții de iarnă cu temperaturi de până la -20 C.

Iar pe timp de vară anvelopele de vară oferă siguranță și performanță maximă pe suprafețe uscate calde cât și pe suprafețe umede. Anvelopele all-season în schimb pe timp de vară oferă posibilitatea de a circula în siguranță, dar sa nu te aștepti la performanțe excepționale pe carosabil cald.

Care este alegerea potrivita pentru tine: anvelope de vară sau all-season pe timp de vară?

Răspunsul la acestă întrebare depinde de mai mulți factori. Felul în care conduci, distanțele pe care conduci și mărimea autovehiculului influențează caracteristicile necesare pentru anvelopa ideală pentru tine.

Dacă vrei manevrabilitate excepțională chiar și la viteze mari îți recomandăm anvelope dedicate pentru fiecare sezon, dacă vrei doar să circuli pe distanțe scurte la viteze mici anvelopele all-season vor fi o soluție de compromis. Totuși trebuie să ai în vedere, faptul că dacă vei circula cu anvelope all-season atât vara cât și iarna, acestea se vor uza mai repede, dar și consumul de carburant este mai mare cu anvelopele all-season în comparație cu o anvelopa dedicată sezonului de vară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *