Organizația germană ADAC a testat anvelopele de vară de dimensiunile 225/45R17 Y, dimensiune uzuală pe Audi A4, VW Golf, BMW 3 Series, Ford Mondeo, Mazda 6, Seat Leon, Skoda Octavia și Toyota Avensis.

ADAC a testat 16 anvelope pe un VW Golf 7, aceste anvelope au fost evaluate în funcție de performanțele pe suprafețe uscate și umede precum și rezistența la rulare, zgomot/confort și nivelul de uzură.

Anvelope vara Vredestein Ultrac VortiContinental SportContact 5 a obținut cele mai bune rezultate atât pe carosabil uscat cât și pe carosabil umed. Vredestein Ultrac Vorti a avut performanțe foarte bune pe carosabil uscat în timp ce pe carosabil umed învingătorii au fost Pirelli P Zero și ESA Tecar Spirit 5. Toate cele 4 anvelope au primit calificativul “bun”.

Calificativ ‘’satisfăcător’’ au primit 11 anvelope. Printre acestea se numără Hankook VentusS1 evo2 K117, Sava Intensa UHP si Nokian zLine, Uniroyal RainSport 3  având deficiențe minore pe suprafețe umede. Yokohama Advan Sport V105 a vut rezultate foarte bune pe carosabil uscat însa a avut deficiențe pe carosabil umed și la nivelul de uzură/

Michelin Pilot Sport 3 a avut performanțe bune pe carosabil uscat cu toate acestea a primit calificativ satisfăcător pentru nivelul de uzură, deasemenea și Toyo PROXES T1.

Firestone Firehawk SZ90 și Semperit Speed-Life 2 au prezentat deficiențe pe carosabil umed iar Fulda SportControl a avut puncte slabe pe ambele suprafețe. Cu toate ca GT Radial Champiro HPY a avut caracteristici relative bune pe carosabil uscat, a pierdut puncte însă din cauza deficiențelor semnificative pe carosabil umed și din cauza caracteristicilor de uzură.

Written by