Nexxon - Specialistul nr. 1 in anvelope. Orice anvelopa si camera de aer...
  • anvelope petlas mica
  • anvelope petlas mica
  • anvelope petlas mica

Stii cand este recomandat montarea anvelopelor de vara?

stii cand este recomandat sa montezi anvelopele de vara

                                              dupa data de 31 martie                                

anvelope la temperaturi de peste +7 grade celsius

Calendaristic a inceput primavara, temperaturile cresc de pe o zi pe alta. Masina trebuie pregatita corespunzator si la inceputul anotimpului cald. Citeste mai jos ce recomanda specialistii!


A) Sa montez anvelopele de vara dupa data de 31 Martie?
NU se poate stabili o data calendaristica exacta pentru montarea anvelopelor de vara. Nici prin lege nu se impune o anumita perioada de timp in care autovehiculele trebuie sa fie dotate cu anvelope de vara.

In propunerea legislativa din 2010 a fost mentionat intervalul 1 noiembrie - 31 martie pentru obligativitatea anvelopelor de iarna, insa ulterior s-a renuntat la el, in conditiile in care se poate la fel de bine sa ninga in lunile octombrie sau aprilie. Astfel s-a creat o confuzie in randul soferilor.

Se recomanda montarea anvelopelor de vara in functie de conditiile meteorologice.


B) Sa montez anveloeple de vara cand temperaturile urca peste +7 grade Celsius?
Daca temperaturile urca peste +7 grade Celsius in mod constant si in zona in care locuiesti nu mai exista riscul sa ninga, specialistii recomanda sa schimbi anvelopele de iarna cu cele de vara.

Insa daca mai ai drumuri la munte este recomandat sa mai astepti cu schimbarea anvelopelor, deoarece daca esti prinsi cu anvelope de vara pe zone acoperite de gheata sau zapada, risti sa fi amendat dar pui in pericol chiar si siguranta ta.

Compusul anvelopelor difera mult intre cele de iarna si cele de vara: cu cat cresc temperaturile, cu atat materialul de cauciuc din anvelopele de iarna se intareste. Anvelopele de iarna sunt proiectate pentru a fi folosie la temperaturi sub 7 grade Celsius.

Anvelopele de vara au un compus care ofera aderenta cea mai buna la temperaturi de peste 7 grade Celsius.

Specialistul nr.1 in anvelope iti recomanda: sa schimbi anvelopele de iarna cu anvelope de vara la inceputul sezonului cald, cand temperaturile urca peste +7 grade Celsius in mod constant!

Ai nevoie de anvelope de vara?

oferta anvelope vara